Charleshill - en ny årsring i trästaden Varberg

På centralt läge i Varberg nära havet, stationen och torget planerar vi för Charleshill, en ny årsring i trästaden Varberg.

Den nya detaljplanen för området vann laga kraft våren 2019 och bygglovsprocessen är igång. I förra veckan påbörjades det förberedande arbetet på plats och till hösten planerar vi att påbörja markarbeten. Försäljningen startar preliminärt i mitten av september och hittills har det varit ett väldigt stort intresse för de kommande lägenheterna.

 

Charleshill innehåller 42 lägenheter fördelade på 5 plan. Här finns lägenheter i varierande storlek för olika åldrar och familjeförhållanden, från ettor på 35 kvadratmeter upp till fyror på 108 kvm. Alla lägenheter har balkong – de flesta i västerläge med kvällssol. Många av dem blir inglasade och en del öppna. 

 

På det översta planet får ett par av lägenheterna större öppna terrasser. Högst upp på taket skissar vi på en takterrass med sköna ytor för gemenskap och avkoppling. Under huset byggs även ett parkeringsgarage. Huset byggs i trä och får en mörk fasad i stående träpanel som blandas upp med en slags nutida snickarglädje. Det får ett sobert och modernt utseende. 

Ett hus byggt i trä

Här kan du leva ett aktivt stadsliv och samtidigt få närhet till avkoppling vid havet. I brf Charleshill, endast 300 meter från centralstationen i Varberg, planerar vi för 42 nyckelfärdiga bostadsrätter. Lockas du av dessa bostadsrätter skulle ingen bli gladare än vi om du vill anmäla ditt intresse 

Träfasaden är en lek med fält av slät träpanel och dekorerade band med modern snickarglädje som fångar ljuset och skapar skuggspel
Josefine Kastberg, Arkkas arkitekter