Borstahusen - ett perfekt läge!

En blåsig höstdag besöker vi Petter i Borstahusen längs Skånes vackra kust. Han bor sedan ungefär ett år tillbaka i en ljus 2:a i brf Havsgatan. Han är den 10:e generationens Borste och älskar närheten till havet och golfbanan.

- Det bästa med Borstahusen är närheten till havet. Sen är jag golfspelare och golfbanan ligger inte långt härifrån heller – så det är perfekt läge.

Varför det just blev Havsgatan som fångade Petters intresse var läget.

- Jag bodde i Stockholm förut, men fick en tjänst nere i Malmö där jag utgår från vårt Malmökontor. Då spelade det inte så stor roll vart jag bodde. Och sen hade jag lite förkärlek till Borstahusen med tanke på att jag är en del av generationen Borste som kommer härifrån ursprungligen.

Men vad innebär det egentligen att vara en riktigt Borste?

Petters mormor har släktforskat och kommit fram till att barnbarnen är den 10:e generationen Borste som vuxit fram. På 1700-talet namngavs Borstahusen efter Anders Borste som är den första generationens Borste. I stringhyllan mitt i vardagsrummet står släktträdet inramat. 
 

Det var en av anledningarna att jag ville köpa av Derome - standarden här var lite högre än andra projekt i området
Petter Frisk

Att köpa nyproduktion var ett lätt val för Petter. De största fördelarna med nyproduktion tycker han är att all inredning och vitvaror är nya. Han är nöjd med Deromes standardval och gjorde inte så många tillval förutom golvet.

 

- Det var en av anledningarna att jag ville köpa av Derome – standaren här var lite högre här än andra projekt i området. Jag uppfattade att priset var betydligt lägre på de tillvalspaketen som Derome hade kontra övriga byggprojektörer i närområdet. Jag jämförde med vännerna som bor på andra sidan gatan och såg snabbt att det var inte alls så dyrt som jag tänkt mig. Då fanns det inte så mycket att tveka på.
 

Från Petters lägenhet finns ett stort glasparti ut till balkongen med utsikt mot havet och Ven. Här kan man sitta och njuta av solnedgången under sköna dagar. Jag frågar Petter om tips på vad man kan göra i Borstahusen.

 

- Absolut besöka Erikstorps kungsgård, det är en restaurang som är med i White guide och som har fantastisk mat med trevlig miljö på baksidan. Vid Kungsgården finns ju vår golfbana som jag absolut kan rekommendera att testa.

 

Avslutningsvis berättar Petter om sin egen favoritplats.

- Golfbanan är ju det klassiska svaret men om jag inte får säga golfbanan så säger jag strandpromenaden ut till Sandbergen. Det är ett gångstråk som tar dig från Borstahusen ut mot Ålabodarna.