Stolt finalist i Årets småhus 2021

Vårt bidrag var ett rött trähus med många kvaliteter, fina detaljer och med inspiration från de traditionella gårdshusen. Huset har en generös takhöjd med gott om ljus och rymd. Liljewall Arkitekter som ritat huset har lyckats perfekt med att passa in huset till den lantliga och familjevänliga miljön i området strax norr om Varberg.

I tävlingen Årets Småhus bedöms husen utifrån olika områden som kvalitet, kundnöjdhet och hållbarhet och finalisterna utses av en expertjury som representerar olika kunskapsområden, som teknik, formgivning och hållbarhet.
– I juryarbetet fördjupar vi oss i ett antal specifika kriterier. En förutsättning för att medverka är att huset har noll fel, är grönt vid slutbesiktning och har godkänt resultat av täthetsprovningen.

Utöver det tittar vi, förutom på formgivning och funktion också på byggprocessen och kundens upplevelse av denna, samt hållbarhet och innovation, säger David Johansson, TMF, ordförande för juryn i Årets småhus.

Projektet Ängalyckan kännetecknas av hög kvalitet och vi har haft en bra samverkan och dialog med både entreprenörer och husköpare, vilket ger ett bra resultat i slutändan. Det känns väldigt roligt att få denna uppmärksamhet. 

Följ med till Ängalyckan 8B