Trendspaning från Formex

När årets Formex-mässa ägde rum i Stockholm så var vi på plats för att inspireras. För 2019 kunde man se tre tydliga trender. Ta del av vår spaning från mässan.

Trend 1

Vi söker det gedigna, det hållbara, det av värde. Vi vill åt kärnan och det naturliga. Det som ”slits med hälsan” och det som kan ärvas generation efter generation. Hållbarhet och naturlig enkelhet i en brusande samtid. Hantverk som består, i konst och i vardagsföremål. Det vackra blir viktigt även på praktisk nivå och hållbarheten i det lilla som det stora. Att köpa genomtänkt, hållbart och rustikt. Genomtänkta köp som bygger på en genomtänkt plan där du som konsument kommer vara trygg med dina köp år efter år. Här kan vi även slå ett slag för andrahands-marknaden för inredning som ger oss möjlighet att både ge och ta emot på nytt.

Trend 2

Allt detta har vi nosat på länge men nu är det här med buller och bång! Vi ser det tydligt i färg och form. Det starka koboltblåa möter pastellfärger som går ton i ton. Leta i gömmor hos mormor, på loppis eller på egna vinden för att poppa upp tillvaron genom nostalgi och glädje.

Trend 3

Mustiga färger på textilier och inredning blandat med kraftfulla färger på väggar. Stormönstrade tapeter, helst i ett förtrollande bladmönster. Det får gärna vara lite svulstigt och mycket. Här kan även vikten av smycken i guldpatina pålysas. Mycket ska det vara gärna hela handen full. Så varför inte slänga sig i den blommiga divanen utsmyckad kring hals och arm och leva ut den kungliga sidan vi alla bär inom oss?