Trendspaning kök 2021

Förmodligen har vi aldrig tidigare spenderat så mycket tid i våra hem som nu. Plötsligt ska hela livet rymmas under ett tak och vi tror oss se att årets trender är en reaktion på detta. Vi längtar efter ljus, natur och frihet och just detta speglas tydligt i val av material, färg och funktion.

Nedan har vi listat några trender som vi ser inom kök 2021.

Miljö

Vi pratar mer än någonsin om vår påverkan på miljön och klimatet. Det är inte heller en hemlighet att detta är en av de viktigaste frågorna hos oss på Derome. I takt med att vår medvetenhet i ämnet ökar så inser vi också att alla val är viktiga för att bidra till en hållbar framtid, både för människan och miljön. Marbodals produkter är Svanenmärkta. Detta är inte bara ett omsorgsfullt val för miljön utan är också ett bevis på att köket klarat hårda kvalitet – och funktionskrav.

svanenmärkt.jpg

Jordnära färger

Att naturen flyttar in i våra hem är en av det mest omtalade trenderna och den har spridit sig som en löpeld på sociala medier. De mjuka jordnära färgerna skapar ett lugn och vår leverantör Marbodal var tidiga på bollen med att erbjuda sina kunder dessa kulörer. Vitt har länge varit det självklara valet hos svenskarna, men de mjuka och rogivande kulörerna har bidragit till ett tydligt trendbrott.

köksinsperation2.jpg

Det klassiska köket Fagerö i färgen Tall som ingår i Marbodals färgserie Jordnära, har blivit en stor favorit. Med inspiration från tallbarrens färg är valet av kulör ett sätt att bjuda in naturen och låta dess jordnära toner skapa ro i hemmet.

köksinsperation.jpg

I kollektionen jordnära hittar vi även färgen ’’sand’’. Arkitekt plus köket i ’’sand’’ har minst sagt blivit ett populärt val och listas högt i olika typer av trendspaningar. Denna sofistikerade nyans påminner om en ljus sandstrand och välkomnar både värme och harmoni.

Trä

Trä är ett bevis på vår längtan efter naturen, och tillsammans med de jordnära tonerna går de hand i hand i våra hem och skapar en känsla av symbios. Vi ser både ljusa och mörka träslag som ask och valnöt men också olika betsningar. Det viktigaste är att man kan se träets naturliga former och liv. Det är den skandinaviska minimalismen som ger sitt uttryck. 

köksinsperation3.jpg

Serien arkitekt plus i ek uttrycker en känsla av genuinitet och äkthet. Här har man valt att skapa en harmonisk känsla tillsammans med en naturtrogen laminatskiva i ’’ljus betong’’. Valen av material binder minst sagt ihop känslan av naturlig helhet. Här vill man skapa magi.