Tillvalsprocessen

Det är en lyxig känsla att få sätta en personlig prägel på sin nya bostad och i de flesta av våra projekt har du möjligheten att göra inredningsval. Beroende på bostad och område kan inredningsvalen och processen se olika ut, men i stora drag följer den stegen nedan. Du kan se vilka inredningsval som vi valt ut för din bostad under respektive bostadsprojekt. 

 

 

Först efter att du tecknat ett bokningsavtal (bostadsrätt) eller signerat ett köpe- och entreprenadavtal (äganderätt) och har blivit kund hos oss, börjar resan mot din nya bostad och den eventuella tillvalsprocessen. 

I vissa av våra projekt kallar vi till informationsmöte inför att tillvalsprocessen drar igång. 

När tillvalsprocessen drar igång får du en inbjudan, antingen till ett personligt möte med den som är ansvarig för projektet eller till vår digitala tillvalsportal. Inbjudan till tillvalsportalen innehåller en unik länk till din nya bostad där du ser den standard som ingår och de tillval som kan göras.

 

Det finns ett datum för när tillvalen ska vara gjorda i din bostad, den s.k. stopptiden. För att produkterna ska levereras i tid och inte riskera att byggnationen försenas, är det inte möjligt att göra tillval efter stopptiden. 

Alla tillval som du gjort skall godkännas med signering. Signerngen sker digitalt så långt det är möjligt.

När du skall betala beror på upplåtelseform för din nya bostad. Vid köp av bostadsrätt betalar man tillvalen i samband med tillträdet. Vid köp av äganderätt betalas tillvalen 2 månader innan tillträdet. 

Nu färdigställs din bostad och är snart redo att flyttas in i.

Tips! Sätt upp en moodboard

Lika lyxigt som det kan kännas att få välja inredning, lika svårt kan det vara att bestämma sig för vad man ska välja. En god hjälp kan då vara att göra en s.k. moodboard för att finna en ”röd tråd” i det blivande hemmet.

 

En moodboard kan liknas vid en anslagstavla där du samlar bilder på t.ex. möbler och miljöer och där du även fäster provbitar på tyger, tapeter och färger som du tycker om och som tar fram en positiv känsla hos dig.

 

Använd moodboarden som utgångspunkt när det nya hemmet ska inredas. Givetvis kan moodboarden även göras med hjälp av datorn.