Köpa bostadsrätt

Att köpa en ny bostad är en av den största affärerna många gör och vi vill att det ska vara enkelt, tryggt och bekvämt.  Av oss köper du alltid en nyckelfärdig bostad vilket betyder att den dagen du får nycklarna i handen, är din bostad redo att flyttas in i. Vi värdesätter den personliga kontakten och vill att ett bostadsköp hos oss ska vara enkelt, tryggt och bekvämt. Vi vill ge dig en smidig resa till ditt nya hem. 

Vad är en bostadsrätt?

När du köper en bostadsrätt blir du också medlem i en bostadsrättsförening. Det betyder att du och dina grannar äger fastigheten och att ni genom styrelsen kan vara med och påverka boendemiljön. Månadsavgiften som medlemmarna betalar, ska täcka föreningens kostnader och underhåll. Avgiftens storlek beslutas av föreningens styrelse. 

Resan till din nya lägenhet

Under köpprocessen har du kontakt med din projektledare och kundansvariga som hjälper dig. Vi känner ett personligt ansvar för din bostad och vill ge dig en enkel och trygg resa till ditt nya hem.

När du bestämt dig för en bostad bokar du den genom vår mäklare. När du skriver bokningsavtalet betalar du en bokningsavgift på 30.000 kr och då reserveras bostaden åt dig. 
 

Ett förhandsavtal är ett bindande avtal mellan dig och bostadsrättsföreningen. När det tecknas betalar du ett förskott på 5% av priset för din bostad. När det närmar sig tilltäde tecknar du ett upplåtelseavtal, det är då du blir medlem i föreningen. 
 

Till din nya bostad har vi valt ut material och produkter från välkända märken som ingår i priset men du har också möjlighet att sätta din egen prägel på bostaden. Dina inredningsval gör du enkelt i vår digitala tillvalshanterare. Din kontaktperson guidar dig genom hela processen. 
 

Innan du flyttar in utför en opartisk besiktningsman en slutbesiktning av bostaden. På plats finns vår projektledare och representant från bostadsrättsföreningen. Självklart bjuds du också in. Om det upptäcks några brister åtgärdar vi det, vanligtvis sker det inom två månader efter besiktningen.
 

Senast den dagen du flyttar in betalar du den resterande summan för bostaden. Om du har gjort några inredningsval till din bostad ska de också vara betalda senast på tillträdesdagen. 
 

Senast 12 veckor innan inflytt får du besked om tillträdesdag. Vid tillträdet finns möjlighet att ställa frågor och vi går igenom viktig information om bostaden. När du visar upp kvittot på slutbetalningen får du dina nycklar. Välkommen till ditt nya hem!
 

Varför nyproduktion?

Det finnns många fördelar med att välja en nyproducerad bostad.

 

Det första man tänker på är oftast känslan av att ingen har bott där tidigare och att man själv får påverka en mängd olika inredningsval i bostaden.

 

Men det finns så många fler fördelar än så, några utav dem vill vi lyfta lite extra!

Vad händer efter inflyttningen?

Utvärdera oss!

I vår strävan mot att alltid utvecklas är det viktigt för oss att veta hur du upplevde ditt bostadsköp. Två månader efter inflyttning kommer du att få en enkät som mäter hur nöjd du är. Vi vill förstås att alla köpare ska bli så nöjda som möjligt, därför betyder ditt svar mycket för oss.

 
Vi finns här för dig

När du har flyttat in är vi inte långt bort. Har du några frågor kan du kan nå oss enkelt via telefon eller mail.