Köpa äganderätt

Att köpa ett hus är en av de största affärerna du gör och vi vill att det ska vara enkelt, tryggt och bekvämt. Av oss köper du alltid ett nyckelfärdigt hus vilket betyder att den dagen du får nycklarna i handen, är ditt hus redo att flytta in i. Vi värdesätter den personliga kontakten och vill ge dig en smidig resa till ditt nya hem. 

Varför nyproduktion?

Det finns många fördelar med att välja en nyproducerad bostad.

 

Det första man tänker på är oftast känslan av att ingen har bott där tidigare och att man själv får påverka en mängd olika inredningsval i bostaden.

 

Men det finns så många fler fördelar än så, några utav dem vill vi lyfta lite extra!

Resan till ditt nya hus

Under köpprocessen har du kontakt med din projektledare och kundansvariga som hjälper dig. Vi känner ett personligt ansvar för din bostad och vill ge dig en enkel och trygg resa till ditt nya hem.

När du gjort ditt val av bostad, tecknas ett köpekontrakt för tomten och ett entreprenadavtal för att bygga huset. När avtalen är underskrivna betalar du en handpenning på 100 000 kronor.

Inför byggstarten läggs vanligtvis ett byggnadskreditiv upp för din blivande fastighet i den bank du valt. Det ska också upprättas en betalningssäkerhet av bank. Från byggnadskreditivet betalas tomt och entreprenad etappvis efter betalningsplanen i kontraktet.

Till din nya bostad har vi valt ut material och produkter av hög kvalitet som ingår i ditt köp. Du har också möjlighet att göra fler inredningsval för att sätta din personliga prägel på bostaden. Dina inredningsval gör du enkelt i vår digitala tillvalshanterare. Din kontaktperson guidar dig genom hela processen.

Innan tillträdet utför en opartisk besiktningsman en slutbesiktning av huset och tomten. På plats finns vår projektledare och självklart bjuds du också in. Om det upptäcks några brister åtgärdar vi det, vanligtvis sker det inom två månader efter besiktningen.

Senast den dagen du flyttar in betalar du den sista delen av entrepenaden. Om du har gjort några inredningsval till din bostad ska de vara betalda senast två månader innan tillträdesdagen.

Senast 12 veckor innan inflyttning får du besked om tillträdesdag. Vid tillträdet finns möjlighet att ställa frågor och vi går igenom viktig information om bostaden. När du visar upp kvittot på slutbetalningen får du dina nycklar. Välkommen till ditt nya hem!

Vad händer efter inflyttningen?

Utvärdera oss!

I vår strävan mot att alltid utvecklas är det viktigt för oss att veta hur du upplevde ditt bostadsköp. Två månader efter inflyttning kommer du att få en enkät som mäter hur nöjd du är. Vi vill förstås att alla köpare ska bli så nöjda som möjligt, därför betyder ditt svar mycket för oss.

 

Vi finns här för dig

När du har flyttat in är vi inte långt bort. Har du några frågor kan du kan nå oss enkelt via telefon eller mail.