Köpa bostadsrätt

Vi vill att ditt bostadsköp ska vara enkelt, tryggt och bekvämt. Av oss köper du alltid en nyckelfärdig bostad vilket betyder att den dagen du får nycklarna i handen, är allt klart för inflyttning. För oss är det viktigt med den personliga kontakten och vill ge dig en smidig resa till ditt nya hem. 

Vad är en bostadsrätt?

När du köper en bostadsrätt blir du också medlem i en bostadsrättsförening. Det betyder att du och dina grannar äger fastigheten och att ni genom styrelsen kan vara med och påverka boendemiljön. Månadsavgiften som medlemmarna betalar, ska täcka föreningens kostnader och underhåll. Månadsavgiften beslutas av föreningens styrelse.

Varför ett hem från Derome?

En av fördelarna med att välja en nyproducerad bostad är att du får vara med och göra en mängd olika inredningsval till ditt nya hem. Men det finns många fler fördelar och några av dem vill vi lyfta lite extra.

Vi är utsedda till bästa nollfelsaktör

Med trä bygger vi hållbara samhällen och bostäder av hög kvalitet. Vi är specialiserade på trähusbyggnation och har högt fokus på kvalitet i hela byggprocessen. 2020 blev vi utsedda till årets nollfelsaktör vilket är ett kvitto på ett fantastiskt engagemang från alla våra medarbetare och entreprenörer och på att vi gör ett riktigt bra jobb tillsammans. Men vi slår oss inte till ro med det utan vi fortsätter att jobba med att ständigt utveckla företaget tillsammans med samarbetspartners och inte minst med dig som kund!

Resan till ditt nya hem

När du hittat ett bostadsprojekt som du är intresserad av kan du enkelt anmäla dig som intressent för att få löpande information och chans att vara ”först till kvarn” när det är dags för försäljningsstart. Du anmäler dig via formuläret som finns på varje projekt här på hemsidan. Det är helt kostnadsfritt att vara intressent och du förbinder dig inte till någonting.

Innan det är dags för säljstart får du all information du behöver för att boka din drömbostad via våra mejlutskick. Du får veta mer om bostadsrätterna med bilder, planritningar och vad som ingår. Du får även se vilka inredningsval som är möjliga och som hjälper dig att sätta en personlig prägel på ditt nya hem. Självklart får du också information om hur säljstarten går till och när den sker.  

 

Säljstarten sker via vår digitala bokningssida som öppnar en viss dag och tid. När den öppnar, är det först till kvarn som gäller, och du lämnar dina önskemål om vilken bostad du vill köpa. Våra mäklare kontaktar sedan dig i turordning och bokar möte för att gå vidare och skriva avtal. Tänk på att du behöver ha ett lånelöfte från din bank. 

När du bestämt dig för en bostad, tecknas ett bokningsavtal. När avtalet är underskrivet betalar du en bokningsavgift på 30 000 kronor och då reserveras bostaden åt dig. 

Förhandsavtalet är ett bindande avtal mellan dig och bostadsrättsföreningen. När det tecknas betalar du ett förskott på 5% av priset för din bostad, dock max 150 000 kronor. 

Till din nya bostad har vi valt ut material och produkter av hög kvalitet som ingår i ditt köp. Du har också möjlighet att göra fler inredningsval för att sätta din personliga prägel på bostaden. Dina inredningsval gör du enkelt i vår digitala tillvalsportal. Vissa val kan också göras direkt med våra entreprenörer. Din kontaktperson guidar dig genom hela processen. 

När det närmar sig tillträdesdagen tecknar du ett upplåtelseavtal. När upplåtelseavtalet är signerat är du medlem i bostadsrättsföreningen. 

Vanligtvis görs två besiktningar av huset innan tillträdet, en kontroll- och en slutbesiktning. De utförs av en opartisk besiktningsman. Med på plats finns vår projektledare och representant från bostadsrättsföreningen. På slutbesiktningen bjuds du också in. Om det upptäcks några brister åtgärdar vi det, vanligtvis sker det inom två månader efter besiktningen. 

1. När du skriver bokningsavtal betalar du en bokningsavgift på 30.000 kronor. Då reserverar vi bostaden åt dig. 

2. När du skriver förhandsavtal betalas 5% av priset (max 150 000 kronor). Redan inbetald bokningsavgift ska dras av från beloppet. 

3. Senast på tillträdesdagen ska resten av priset för bostaden betalas. 

4. De tillval som har gjorts via vår digitala tillvalsportal ska vara betalda innan tillträdet.  

 

I de fall där tillval görs direkt med entreprenörer, upprättas ett avtal mellan dig och entreprenören. Eventuell extra kostnad faktureras då direkt till dig och fakturans förfallodatum gäller.  

Senast 12 veckor innan inflyttning får du besked om inflyttningsdag. Vid tillträdet ses vi i bostaden och du får möjlighet att ställa frågor och vi går igenom viktig information. När du visar upp kvittot på slutbetalningen får du dina nycklar. Glöm inte att teckna din hemförsäkring med bostadsrättstillägg från den här dagen. Välkommen hem! 

Försäkringar och garantier

Under byggtiden gäller Deromes entreprenadförsäkring. Bostadsrättsföreningen tecknar en förskottsgarantiförsäkring, insatsgarantiförsäkring samt fastighetsförsäkring. Garantitiden för din bostad är fem år efter slutbesiktning. För VVS-armatur, ytskikt och vitvaror är garantitiden vanligtvis två år. Efter fem år görs en garantibesiktning tillsammans med en oberoende besiktningsman. Det är bostadsrättsföreningen som beställer garantibesiktningen där representant från Derome deltar.
 

Vad händer efter inflyttningen?

Vi finns här för dig, när du flyttat in är vi inte långt bort. Har du några frågor kan du enkelt nå oss via telefon eller mejl.

Utvärdera oss!

Vi vill alltid utvecklas och det är viktigt för oss att veta hur du upplevde ditt bostadsköp. Två månader efter inflyttning får du en enkät med frågor som vi gärna vill att du svarar på. För varje svar skänker vi 100 kr till Barncancerfonden.

 

Recensera oss gärna på Facebook och Google.