Köpa äganderätt

Att köpa ett hus är en av de största affärerna du gör och vi vill att det ska vara enkelt, tryggt och bekvämt. Av oss köper du alltid ett nyckelfärdigt hus vilket betyder att den dagen du får nycklarna i handen, är ditt hus redo att flytta in i. Vi värdesätter den personliga kontakten och vill ge dig en smidig resa till ditt nya hem. 

Varför ett hem från Derome?

En av fördelarna med att välja en nyproducerad bostad är att du får vara med och göra en mängd olika inredningsval till ditt nya hem. Men det finns många fler fördelar och några av dem vill vi lyfta lite extra.

Vi är utsedda till bästa nollfelsaktör

Med trä bygger vi hållbara samhällen och bostäder av hög kvalitet. Vi är specialiserade på trähusbyggnation och har högt fokus på kvalitet i hela byggprocessen. 2020 blev vi utsedda till årets nollfelsaktör vilket är ett kvitto på ett fantastiskt engagemang från alla våra medarbetare och entreprenörer och på att vi gör ett riktigt bra jobb tillsammans. Men vi slår oss inte till ro med det utan vi fortsätter att jobba med att ständigt utveckla företaget tillsammans med samarbetspartners och inte minst med dig som kund!

Resan till ditt nya hem

När du hittat ett bostadsprojekt som du är intresserad av kan du enkelt anmäla dig som intressent för att få löpande information och chans att vara ”först till kvarn” när det är dags för försäljningsstart. Du anmäler dig via formuläret som finns på varje projekt här på hemsidan. Det är helt kostnadsfritt att vara intressent och du förbinder dig inte till någonting.

Innan det är dags för säljstart får du all information du behöver för att boka ditt drömhus via våra mejlutskick. Du får veta mer om husen med bilder, planritningar och vad som ingår. Du får även se vilka inredningsval som är möjliga och som hjälper dig att sätta en personlig prägel på ditt nya hem. Självklart får du också information om hur säljstarten går till och när den sker.  

 

Säljstarten sker via vår digitala bokningssida som öppnar en viss dag och tid. När den öppnar, är det först till kvarn som gäller, och du lämnar dina önskemål om vilket hus du vill köpa. Våra mäklare kontaktar sedan dig i turordning och bokar möte för att gå vidare och skriva avtal. Tänk på att du behöver ha ett lånelöfte från din bank. 

När du bestämt dig för ett hus, tecknas ett köpekontrakt för tomten och ett entreprenadavtal för att bygga huset. När avtalen är underskrivna betalar du en handpenning på 100 000 kronor. 

Inför byggstarten läggs vanligtvis ett byggnadskreditiv upp för din blivande fastighet i den bank du valt. Det sätts också upp en betalningssäkerhet av din bank. Från byggnadskreditivet betalas tomt och entreprenad etappvis enligt betalningsplanen i ditt kontrakt.  

 

1. Vid köpet tecknar du ett köpeavtal för tomten och ett entreprenadavtal för att bygga huset. När avtalen är signerade får du en faktura på handpenningen för tomten på 100.000 kronor som ska betalas.  

2. När tomtköpet görs betalas resterande del av tomtpriset.  

3. Vid husleverans betalas 50% av entreprenadpriset. 

4. Två månader innan tillträdet betalas 35% av entreprenadpriset samt kostnad för eventuella tillval som du gjort med oss. 

5. Vid tillträde betalas resterande 15% av entreprenadpriset.  

 

I entreprenadkontraktet finns en betalningsplan med veckor för respektive betalning.  

Till ditt nya hus har vi valt ut material och produkter av hög kvalitet som ingår i ditt köp. Du har också möjlighet att göra fler inredningsval för att sätta din personliga prägel på bostaden. Dina inredningsval gör du enkelt i vår digitala tillvalsportal. Vissa val kan också göras direkt med våra entreprenörer. Din kontaktperson guidar dig genom hela processen. 

Vanligtvis görs två besiktningar av huset innan tillträdet, en kontroll- och en slutbesiktning. De utförs av en opartisk besiktningsman och vår projektledare är också med. Oftast bjuds du in till båda och vi rekommenderar dig att vara med. Om det upptäcks några brister åtgärdar vi det, inom två månader efter slutbesiktningen. 

Senast den dagen du flyttar in betalar du den sista delen av entreprenaden. Om du har gjort några inredningsval till ditt hus ska de vara betalda senast två månader innan inflyttning. 

Senast 12 veckor innan inflyttning får du besked om inflyttningsdag. Vid tillträdet ses vi i huset och du får möjlighet att ställa frågor och vi går igenom viktig information. När du visar upp kvittot på slutbetalningen får du dina nycklar. Glöm inte att teckna din hemförsäkring från den här dagen. Välkommen hem! 

Försäkringar och garantier

Under tiden som ditt hus byggs, gäller Deromes entreprenadförsäkring. Vi tecknar också ett färdigställandeskydd för dig som kund och en nybyggnadsförsäkring för ditt hus som gäller i 10 år. Garantitiden för ditt hus är två år efter slutbesiktningen. Efter två år görs en garantibesiktning tillsammans med en oberoende besiktningsman. Det är du som kund som beställer garantibesiktningen och vi på Derome deltar.  

Vad händer efter inflyttningen?

Vi finns här för dig, när du flyttat in är vi inte långt bort. Har du några frågor kan du enkelt nå oss via telefon eller mejl.  

Utvärdera oss!

Vi vill alltid utvecklas och det är viktigt för oss att veta hur du upplevde ditt bostadsköp. Två månader efter inflyttning får du en enkät med frågor som vi gärna vill att du svarar på. För varje svar skänker vi 100 kr till Barncancerfonden.

 

Recensera oss gärna på Facebook och Google.