Fördelar med trähus

Att välja ett hus i trä framför andra byggmaterial medför stora vinster för vårt klimat. Med våra trähus bidrar du till ett samhälle som är långsiktigt hållbart, till vår gemensamma framtid. Det är klimatklokt, koldioxidneutralt och förnybart. Trä är en förnybar råvara som förbrukar mindre energi än andra byggmaterial och bidrar till lägre utsläpp av koldioxid. Vi har en gedigen historia av att arbeta med trä och är specialiserade på trähusbyggnation. Med nuvarande byggnadsteknik kan vi bygga i upp till åtta våningar med trästomme.

Fördelarna med att bygga trähus är många, både för dig och för miljön. Men vi söker ständigt efter förbättringar med hänsyn till miljö, kvalitet och klimat. Vi kommer aldrig att stanna upp
Anders Carlsson, Teknik och FoU chef

Därför gillar vi trähus

  • Det är vackert och ombonat.
  • Trä är hållbart.
  • Trä är en förnybar råvara.
  • Att bygga bostäder i trä är flexibelt och kostnadseffektivt.
  • Trä bildas naturligt i ett ekologiskt kretslopp. När skogen växer lagrar den koldioxid. Så att skörda skogen, använda virket och återplantera nya träd är bra för klimatet.

Bygga i trä

Det är härligt att bo i ett trähus, ofta blir känslan tyst, varm och ombonad. Dessutom är det väldigt vackert, trä är ett mjukt material som andas och skapar en trivsam boendemiljö. När du bor i ett trähus från oss kan du vara trygg med att du bidrar till ett samhälle som är långsiktigt hållbart. Vi har den unika möjligheten att följa hela kedjan från trä till färdigt hus. Då vet vi att alla våra trähus byggs ansvarsfullt och hållbart. Fördelarna med att bygga trähus är alltså många, både för dig och miljön.