Europas grönaste stad med nära till allt

I hjärtat av Småland ligger Växjö - Europas grönaste stad som vibrerar av nöjesliv, shopping och citypuls men samtidigt lugnet av kullerstenar och pittoreska röda stugor.

I Växjö är distanserna korta och ett miljöombyte kräver endast en kort promenad och du byter ut de små gränderna mot idrottsarenor i världsklass. 

 

I Växjö finns naturen alltid runtomkring. Med sina 200 sjöar är här ett mecka för fiske. Här kan du exempelvis fiska i centrala Växjösjön och sedan på bara några minuter vara inne mitt i centrum bland caféer, restauranger och shopping. Staden erbjuder shopping hela veckan lång. Här finns allt för alla smaker, från den lilla mysiga butiken du blev tipsad om från grannen till den stora gallerian i utkanten av stan - i Växjö finns mode, vintage design och mycket mer. 

 

Staden har även ett rikt kulturliv och evenemangen i staden duggar tätt. Allt ifrån SM-finaler till teater, allsång, trädgårdsrundor och festivaler - vilket bidrar till en trevlig stämning hela året.

 

För den som vill ha nära till storstadens puls, bra kommunikation, skolor, natur och strövområden är Växjö ett utmärkt val! Tätorten bjuder på all tänkbar service och med Växjö stations goda reseförbindelser tar man sig enkelt till Malmö, Köpenhamn, Göteborg och Stockholm. 

Nyproducerade bostadsområden i närheten

 • Såld

  Furutå Hus | Torparängen, Växjö

  Torparängen, Växjö
  Bostadstyp Hus
  Antal rum 5 rum och kök
  Boyta 139 kvm
  Ägandeform Bostadsrätter
  Lediga bostäder 0 av 12