Bo där livet får plats i området Furutå Gavlar

På Torparängen, alldeles intill Södra Bergundasjön i Växjö planerar vi för ca 150 bostäder i olika upplåtelseformer. Hållbara samhällen och trivsamt boende kombinerat med grönskande tak, solceller och utrymme för odling och gemenskap är några av ledorden för de nya kvarteren Furutå Gavlar.

Det blir ett helt nytt bostadsområde sammansatt av varierande hustyper men som ändå har ett gemensamt stilspråk. Området kommer bestå av trähus i olika höjder som skapar trivsamma gårdar och rum av olika karaktär. Något som också skapar vackra vyer mot sjön, mysiga promenadstråk och möjligheter till gemenskap i området genom exempelvis grillplatser och områden för odling.  Hjärtat i området är det lilla torpet Furutå. Det ligger i mitten och är en länk till platsens historia. Torpet omges av odlingslotter som ramar in och bildar en grönskande frizon runt byggnaden – samtidigt som det fungerar som en samlande plats för de boende att mötas, odla, fika, leka och samtala. I en krans runt torpet placeras de 2,5-våningar höga gavelhusen, en lågmäld skala som fint möter torpet. 

För den som vill ha närhet till storstadens puls, bra kommunikation, skolor, natur och strövområden är Växjö ett utmärkt val! Tätorten bjuder på all tänkbar service och med Växjö stations goda reseförbindelser tar man sig enkelt till Malmö, Köpenhamn, Göteborg och Stockholm.

Bostadsområden i Torparängen

 • Såld

  Furutå Hus | Torparängen, Växjö

  Torparängen, Växjö
  Bostadstyp Hus
  Antal rum 5 rum och kök
  Boyta 139 kvm
  Ägandeform Bostadsrätter
  Lediga bostäder 0 av 12