Med närhet till det mesta

Vid kusten en timma söder om Stockholm och ett fåtal minuter från Stockholm Skavsta flygplats hittar vi Nyköping. Nyköpings kommun har bra läge med närhet till det mesta. 

Nyköpings kommun växer – mest i landet. De senaste tio åren är det just här som det byggts flest bostäder i hela Sverige och många fler är på väg. Ett bevis på att många tycker att Nyköping är attraktivt att såväl jobba som bo och leva i.


Det gynnsamma läget, ett gott företagsklimat och en närhet till det mesta i kombination med goda pendlingsmöjligheter till arbetsmarknader i Stockholm, Norrköping och Linköping gör att möjligheterna till arbete är mycket goda.

 

Vidare erbjuder kommunen närmare 45 förskolor, ett 30-tal grundskolor och ett 10-tal gymnasieskolor samt ett flertal alternativ inom vuxenutbildning. Möjligheterna till en rik och aktiv fritid är stora och aldrig långt borta.


I Nyköping som är en av Sveriges äldsta städer finns många spår av gamla tider i form av till exempel fornlämningar och slott. Dessutom lockar en vacker natur med upplevelser i det fria.
 

Se andra områden i Södermanland