Stadsparken

Vi bygger mer Mariefred, mitt i Mariefred! Med sina små gator och gränder, låga trähus och insynsskyddade trädgårdar är Stadsparken en utveckling av Mariefreds befintliga stadskärna.

Här växer den charmiga, lågbyggda trästaden vidare. De mysiga innergårdarna är en perfekt oas där barn kan springa och leka fritt. När hela området är färdigt kommer det att finnas närmare 300 bostäder i den grönskande, genuina stadsdelen. Här samsas villor och radhus med bostadsrätter och hyreslägenheter.

Alla hus är byggda i trä och har försetts med detaljer som minner om en svunnen tid. Husen har en gedigen konstruktion och ett klimatskal och energiåtervinningssystem som ger låga driftskostnader. 

Län Södermanland
Kommun Strängnäs
Bostadstyper Flerbostadshus, radhus, parhus och friliggande villor
Ägandeformer Äganderätter, bostadsrätter och hyresrätter
Antal bostäder ca 300
Byggår 2012-pågående
Arkitekt En mängd olika arkitekter bland andra Liljewall Arkitekter
Med sina små gator och gränder, låga trähus och insynsskyddade trädgårdar är Stadsparken en utveckling av Mariefreds befintliga stadskärna.

Stadsparken vinner arkitekturpris

När vi skulle bygga den nya stadsdelen Stadsparken i centrala Mariefred var vårt uppdrag att bygga vidare på den gamla stadskärnan. Arkitekterna har verkligen lyckats fånga småstadscharmen med både utformning av husen, innergårdarna, färgsättning, kvarter och smågator. Området har en unik känsla och därför är det extra roligt att det tilldelas det här ärofyllda arkitekturpris.

Bilder från Stadsparken