Social hållbarhet i våra bostadsområden

Vi brinner för att skapa levande samhällen där människor bor, lever och trivs tillsammans. När vi planerar ett bostadsområden strävar vi efter variation och bygger både villor och flerfamiljshus i hyres-, bostads- och äganderättsform, det ska finnas något för alla. Här kan du kika på några exempel på hur vi jobbar med social hållbarhet i våra bostadsområden. 

Kvillebäcken, Göteborg

Tidigare var detta en öde och otrygg plats, idag en levande stadsdel där människor bor och lever hållbart. Ekologisk och social hållbarhet har varit viktiga ledstjärnor i utvecklandet av stadsdelen. Kvillebäcken är en cykel- och gångvänlig stadsdel med cykelbanor, gångfartsgator, cykelpooler och det finns gott om cykelparkeringar. Det finns även tillgång till bilpool och lådcykelpool. Nyckelorden när Kvillebäcken byggdes var att det skulle bli en grön, central och stadsmässig stadsdel. Området har flera gröna ytor med en växtlighet som skapar förutsättningar för biologisk mångfald och flera av våra byggnader i Kvillebäcken har gröna tak. 

Göingegården, Varberg

Målsättningen för oss har varit att skapa en levande stadsdel med stor variation, här samsas hyres- och bostadsrätter med radhus och lösvirkeshus, allt utvecklat och byggt av oss. Vi har lagt stor vikt vid att utveckla gemensamma mötesplatser i området, här finns lekplatser, fikaplatser, promenad- & cykelvägar och runt hela området har vi anlagt en motionsslinga. 

Göingegårdens dag

Varje år anordnar vi Göingegårdens dag i vårt område Göingegården i Varberg. Syftet med dagen är att bidra till en god gemenskap i området, det är också ett tillfälle för oss att träffa alla som köpt eller hyr bostad av oss. Vi bjuder på fika och dagen är full med aktiviteter för både stora och små. Bland annat kan barnen pyssla, springa Göingeloppet, eller kanske tillsammans med familjen gå på äppeljakt i området med möjlighet att vinna fina priser. 

 

Stadsparken, Mariefred

För oss var det viktigt att skapa en stadsdel präglad av det som är unikt för Mariefred – charmig, lågbyggd trästad. Med sina små gator och gränder, låga trähus och insynsskyddade trädgårdar växer nu kvarter efter kvarter fram. Vi bygger stadsvillor och radhus, bostadsrätter och hyresrätter i flerbostadshus och gemensamt för alla hus är att de byggs i trä.
I stadsdelen skapar vi trygga mötesplatser i form av lekplatser, grillplatser och promenadstråk.
I flerbostadshusen har vi plats för verksamheter i bottenplan och i en av lokalerna hittar du prisbelönta Annas hembageri som förser de boende med ljuvligt goda bakverk och färska frukostfrallor. De har till och med tagit fram ett Stadsparken-bröd.