En kostnadsfri trygghet

Vi vill att din bostadsaffär ska kännas trygg och att du ska njuta av resan fram till inflyttningsdagen. Den personliga kontakten är viktig, och för att ditt bostadsköp ska vara enkelt, finns vi här för dig under hela processen. Vi har också ett kostnadsfritt trygghetspaket som ingår i ditt bostadsköp. Det erbjuder avbokningsskydd, skydd mot dubbel boendekostnad och prisfall.

Avbokningsskydd

När man köper en nyproducerad bostad, kan det ibland vara lång tid mellan köpbeslut och inflyttning. Vårt avbokningsskydd gäller från avtalet undertecknas, ända fram till inflyttningsdagen. Uppfylls förutsättningarna för avbokningsskyddet och du ej önskar att fullfölja köpet, återbetalar vi inbetalda förskott, handpenningar, tomtköp och betalda entreprenadfakturor som är betalda till Derome.
 

Dubbel boendekostnadsskydd

Många som köper ett nytt hem av oss, har redan en befintlig bostad som ska säljas. Vi vill att det ska kännas tryggt att investera i en helt ny bostad och erbjuder därför dubbel boendekostnadsskydd. Skyddet ger dig möjligheten att undvika dubbla boendekostnader om du skulle ha oturen att äga två bostäder samtidigt. Uppfylls förutsättningarna för dubbel boendekostnadsskydd kan du få ersättning för din dubbla boendekostnad upp till sex månader efter inflyttning i din nya bostad.
 

Garanti och försäkran

När du köper en bostad av oss får du flera olika former av garantier. Du kan med andra ord vara säker på att du får din bostad enligt dina val och avtal. Hela byggnationen täcks av försäkringar som entreprenören ansvarar för. Dessutom finns flera garantier och besiktningar:
 

Bostadsrätter:
- Förskotts- och insatsgarantiförsäkring.
- Garantitid om 5 år med undantag för vitvaror, vvs-armaturer, ytskikt som målning och tapet där garantitiden är 2 år.
- Fastighetsförsäkring som inkluderar styrelseansvar.
- Slutbesiktning och 2-års garantibesiktning.

Äganderätter:
- Kontrollbesiktning
- Slutbesiktning
- Garantitid om minst 2 år
- ABS 18

 

Prisfallsskydd

Om du som köpare drabbas av kritisk sjukdom (läkarintyg krävs) och därför tvingas att sälja din nya bostad efter tillträdesdagen, kan vi ersätta dig för eventuell realisationsförlust. Ersättningen utgår maximalt till 300 000 kronor och upphör sex månader efter tillträdesdagen. Bostaden ska utbjudas till försäljning av registrerad fastighetsmäklare på marknadsmässiga villkor.

 

Trygg bostadsrättsförening

En trygg och välfungerande bostadsrättsförening är en självklarhet för oss. Under byggnationen består majoriteten av ledamöterna i bostadsrättsföreningens styrelse av oberoende och professionella styrelseledamöter och givetvis är vi från Derome också med. När det är dags för föreningen att teckna upplåtelseavtal finns alltid en intygsgiven och registrerad ekonomisk plan. Ytterligare en trygghet för dig som köpare av en bostadsrätt hos oss på Derome är att vi alltid köper eventuellt osålda lägenheter en viss tid efter slutbesiktningen. Självklart betalar vi också månadsavgifterna för dessa lägenheter. Allt för att du och dina nya grannar ska få de bästa förutsättningarna för ett tryggt boende med en stabil bostadsrättsförening.

Ditt bostadsköp ska bli ett av de bästa köp du gör

Förutsättningar för trygghetspaketet

Dubbelt boendekostnadsskydd:

- Den befintliga bostaden ska ha utbjudits till försäljning på marknadsmässiga villkor via registrerad fastighetsmäklare fem månader före tillträdesdagen för den nya bostaden.
- Ersätter månadsavgiften till bostadsrättsföreningen samt nettokostnaden för räntor (upp till 70 % av räntekostnaden för bolånet) för din nya bostad med upp till sammanlagt 10 000 kr/månad.
- Om du har köpt ett småhus av Derome, ersätter försäkringen kostnaderna för det nya småhuset med ett fast belopp om 10 000 kr/månad.
- Dubbelt boendekostnadsskydd börjar gälla från tillträdesdagen och upphör efter sex månader eller när befintliga bostaden är såld.
- Ansökan om dubbelt boendekostnadsskydd ska göras senast två månader före tillträdesdagen av den nya bostaden.

 

Avbokningsskydd:

- Gäller om du som köpare blir kritiskt sjuk (läkarintyg krävs), eget dödsfall eller om köparen blir heltidssjukskriven under en sammanhängande period om mer än 30 dagar och på grund av detta inte kan genomföra köpet.
- Avbokningsskyddet gäller från undertecknande av köpekontrakt, förhands- eller upplåtelseavtal och upphör den avtalade tillträdesdagen.
- Avbokningsskyddet gäller inte för diagnos/sjukdom som framkommit tre månader eller tidigare före undertecknande av avtal med Derome. 

Hur gör jag?

Behöver du nyttja trygghetspaketet så hör av dig till din kontaktperson på Derome eller fyll i formuläret nedan, så får du mer information om hur du ska gå till väga.

Har du frågor om trygghetspaketet?

Skriv din fråga och fyll i dina uppgifter i formuläret nedan, så återkommer vi till dig så fort vi kan!

Den här webbsidan skyddas av Recaptcha och Googles sekretesspolicy och användarvillkor gäller.