Från skärgård till stadspuls

Säg Göteborg – och de flesta får ett leende på läpparna. Sveriges andra största stad är känd för sin vänliga och välkomnande atmosfär och lockar med ett gigantiskt utbud av såväl jobb som nöjen och upplevelser. 

Göteborgsregionen är navet i västsvensk ekonomi, en blomstrande industristad med en glödhet arbetsmarknad. Det är en spännande storstad under ständig utveckling och expansion som lockar nya invånare från när och fjärran. 

 

Här kan du leva ett intensivt cityliv i Sveriges cafétätaste stad med flera stjärnkrogar och en matkultur med havets skafferi i fokus. Här kan du ha skoj i Nordens största nöjespark Liseberg, koppla av i natursköna Slottsskogen belägen mitt i stan, flanera på Avenyn eller äta gigantiska kanelbullar i mysiga Haga. I Göteborg som också kallas ”Lilla London” arrangeras även många stora musik- och idrottsarrangemang och det finns många muséer och kulturevent att besöka.  

 

Men Göteborgs kommun är så mycket mer än endast myllret mitt i ”smeten”. Bra boendealternativ finns även i spännande förorter och bara en kort resa från de centrala delarna breder skärgården med ett pärlband av öar ut sig. Här finns livskvalité med doft av tång och ljudet av kluckande vågor mot solvarma klippor. Här bor du med havet som närmaste granne och, precis som i stan, råder här en särskild värme och humor.  

 

Av resemagasinet Condé Nast Traveler har Göteborg utsetts till världens tredje vänligaste stad. Och när konsultföretaget ECA International genom en undersökning rankar bästa städerna i Europa att flytta till hamnar Göteborg på en fin niondeplats. Glada goa Götet med omnejd välkomnar alla med en öppen famn. 

Nyproduktion i Göteborgs kommun

 • Försäljning pågår

  Låssby Gårdar Lägenheter | Torslanda

  Torslanda
  Bostadstyp Lägenheter
  Antal rum 2 - 4 rum och kök
  Pris från 2 775 000 kr
  Boyta 54 - 88 kvm
  Ägandeform Bostadsrätter
  Lediga bostäder 2 av 46
 • Såld

  Björkliden Lägenheter | Sisjödal, Askim

  Sisjödal, Askim
  Bostadstyp Lägenheter
  Antal rum 1 - 4 rum och kök
  Boyta 40 - 110 kvm
  Ägandeform Bostadsrätter
  Lediga bostäder 0 av 35
 • Såld

  Björkgläntan Radhus | Sisjödal, Askim

  Sisjödal, Askim
  Bostadstyp Radhus
  Antal rum 6 rum och kök
  Boyta 159 kvm
  Ägandeform Äganderätter
  Lediga bostäder 0 av 20

Se andra områden i Västra Götaland