Unik miljö med minuter till storstaden

Genuin småstadsatmosfär med storstadspulsen endast minuter bort. Det är inte konstigt att Mölndal växer så att det knakar. 

Mölndal har ett svårslaget läge. Strategiskt belägen strax intill flera Europavägar och västkustbanan, cirka en halvtimma från Landvetters internationella flygplats och med bara ett fåtal minuters väg till Göteborgs centrum är kommunen full av möjligheter. 


Här finns ett dynamiskt näringsliv och moderna bostadsområden samsas med idyllisk landsbygd och natursköna omgivningar. Om du bor i någon av kommunens tätorter Mölndal, Kållered eller Lindome har du nära till en väl utbyggd service i form av grundskola, barnomsorg och äldreomsorg.

 

De centrala delarna genomgick i slutet av 1910-talet en omfattande förvandling med en lyckad upprustning av centrummiljön. Bland annat tillkom 2018 en modern galleria som med ett 70-tal restauranger, många restauranger, caféer och serviceinrättningar fungerar som den självklara mötesplatsen för kommuninvånarna. 

 

Söker du lugnet i naturen erbjuder Mölndal fina möjligheter till avkoppling, återhämtning och rekreation. Här finns vackra strövområden, motionsspår samt flera större och mindre sjöar med fina badplatser. Det här är också en gammal kulturbygd som erbjuder många unika miljöer. Gunnebo slott och trädgårdar samt Kvarnbyn är bara några exempel på populära sevärdheter. 

Nyproducerade bostadsområden i närheten

 • Planeras

  Lilla Fässbergsdalen Hus, Lägenheter | Fässberg, Mölndal

  Fässberg, Mölndal
  Bostadstyp Hus, Lägenheter
     
     
     
     

Se andra områden i Västra Götaland