Nyproduktion i unik miljö

Unikt företagsklimat, unik skärgårdsmiljö och en unik historia. Expansiva Stenungsund sticker ut på flera vis. 

I Stenungsund finns en världsledande petrokemisk industri med flera tusen anställda som ger liv även åt resten av näringslivet och hela kommunen. Många små och medelstora företag har etablerat sig här och specialiserat sig på att ge storföretagen service, något som skapar än fler arbetstillfällen i olika branscher och möjligheter för bygdens näringsliv att utvecklas.  


Industrihistorien sätter sin prägel på denna trivsamma och attraktiva kommun och det gör också den storslagna naturen där fina grönområden möter hav och klippor. Här finns ett rikt växt- och djurliv och goda möjligheter till motion och rekreation.

 

De ståtliga villorna på Stenungsön minner om den svunna badortsepoken kring förra sekelskiftet då rika göteborgare började upptäcka bygdens tjusning – en tjusning som håller i sig än i dag. Föreningslivet är blomstrande med möjligheter att utöva många idrotter. Centralt finns bland annat ett välbesökt kulturhus och populära Stenungsund Arena med bland annat sim- och ishall.

 

Shoppar loss gör du i köpcentrumet Stenungstorg som har ett 70-tal butiker, restauranger och caféer i direkt anslutning till gästhamnen. Och ett ännu större utbud i storstaden Göteborg är inte långt borta. Med E6:an strax intill och goda tågförbindelser är det lätt att ta sig till och från denna pärla till kustkommun. 

Våra bostadsområden

 • Såld

  Kaprifolen Hus | Getskär, Stora Höga

  Getskär, Stora Höga
  Bostadstyp Hus
  Antal rum 4 - 5 rum och kök
  Boyta 95 - 127 kvm
  Ägandeform Äganderätter
  Lediga bostäder 0 av 16
 • Såld

  Ängsliljan Lägenheter | Getskär, Stora Höga

  Getskär, Stora Höga
  Bostadstyp Lägenheter
  Antal rum 2 - 4 rum och kök
  Boyta 62 - 86 kvm
  Ägandeform Bostadsrätter
  Lediga bostäder 0 av 16
 • Försäljning pågår

  Solhatten Lägenheter | Getskär, Stora Höga

  Getskär, Stora Höga
  Bostadstyp Lägenheter
  Antal rum 2 - 4 rum och kök
  Pris från 2 905 000 kr
  Boyta 62 - 85 kvm
  Ägandeform Bostadsrätter
  Lediga bostäder 2 av 24

Se andra områden i Västra Götaland